Häät

Kesällä 2016 Saimaan Teatteri esitti kesähäähumussa esityksen Häät

Häävalssi, morsiamen ryöstö, juhlapuheet, kuokkavieraat ja padotut tunteet – kaikkea tätä ja vielä enemmän tarjoaa Saimaan Teatterin Häät!

IMG_9095 rajattuHäät on kokemuksellinen esitys, jossa yleisö pääsee osallistumaan kesän ainutlaatuisimpaan hääjuhlaan kunniavieraana. Häät on kesäjuhla, johon kaikki ovat tervetulleita! Vai ovatko sittenkään?

Kaiken pitäisi olla täydellistä: morsian ja sulhanen vaikuttavat onnellisilta, hääpaikkana on kaunis seurantalo ja säätkin suosivat. Mutta morsiamen rasisti-isä ei ole tyytyväinen tyttärensä valintaan, ulkomaalaiseen mieheen.

Etikettisäännöt unohtuvat, kun häävieraat tuovat esille epäilyksensä ja ennakkoluulonsa tuntematonta sulhasta kohtaan. Onko kyse tosirakkaudesta vai olosuhteiden sanelemasta järjestelystä? Onko perinteinen hääjuhla morsiusparin toive vai sukulaisten vaatimus? Voiko kahden kulttuurin liitto onnistua?

Morsian sen sijaan miettii, mitä on tosirakkaus aikana, jolloin ”kaikki ovat eronneet”, mukaan lukien hänen omat vanhempansa.

Kaikesta tästä seuraa juhlat, jatkot ja jatkojen jatkot joista et halua jäädä paitsi! Tervetuloa kokemaan kesäistä häähumua Saimaalle!

Käsikirjoittaja Aino Pennanen

Ohjaaja Riikka Oksanen

Näyttelijät Wilhelm Grotenfelt, Boodi Kabbani, Piia Peltola, Heikki Ranta, Tom Rejström, Janna Räsänen ja Marketta Tikkanen

Säveltäjä ja muusikko Henri Lyysaari

Lavastaja Lasse Idman

LUE ITÄ-SAVON ARVOSTELU HÄÄT-ESITYKSESTÄ TÄÄLTÄ

LUE TEATTERIBLOGISTIN BLOGIPÄIVITYS HÄÄT-ESITYKSESTÄ TÄÄLTÄ